cms systemen webdesign

Nieuwe website nodig? Kies het juiste CMS programma

Welke website software (CMS) moet u kiezen?

Laatst kreeg ik een telefoon van een prospect die een nieuwe website wilde. Niet omdat de oude site slecht scoorde op Google. Ook niet omdat de layout oubollig oogde… Neen deze prospect betaalde enorme bedragen voor elke aanpassing aan de site.

Goedkoop = slechte koop

Deze bedrijfsleider had zich laten verleiden door de lage prijs die de webdesigner vroeg voor de bouw van de site. De website werd niet gebouwd met populaire website software cms zoals WordPress, Joomla of Drupal. Integendeel de webdesigner had zijn eigen software geschreven. Het gevolg laat zich raden. De website was niet gebruiksvriendelijk en bij elke wijziging aan de site moest de prospect langs de kassa passeren. Gelukkig kan het ook anders.

 

Drupal-Joomla-WordPress

Kies voor een populaire CMS

Een goede CMS maakt het mogelijk dat u eenvoudig en zonder veel technische kennis, de teksten en beelden van uw website kunt plaatsen, vervangen of verwijderen. Ongeachte de plaats waar u zich bevindt of de computer waarop u werkt. Het goede nieuws is dat de meeste CMS gratis zijn. Er zijn honderden CMS op de markt, maar de 3 populairste zijn zonder meer WordPress, Drupal en Joomla. In grote lijnen lijken de systemen hard op elkaar. Maar wij verkiezen om exclusief met WordPress te werken en wel hierom:

Wij raden WordPress aan

Wist u dat 58,7 % van alle cms sites met WordPress werken? Voor Drupal 5% en Joomla 6,8% liggen de cijfers beduidend lager. Wat WordPress zo populair maakt? We geven u enkele argumenten:

  • WordPress werd oorspronkelijk bedacht werd als blogsysteem en focust op blog-functies zoals het snel online publiceren van een artikel.
  • U kunt het super gemakkelijk installeren op een Linux hosting of een kant-en-klare WordPress hosting zoals bv bij Combell.
  • Het onderhoud van het CMS is simpel, en de updates zijn gemakkelijk door u zelf uit te voeren.
  • WordPress heeft het grootste aantal plug-ins voor allerlei functies, en ontelbare thema’s voor de lay-out.
  • Vele thema’s zijn responsive. Dat is geoptimaliseerd voor mobiel gebruik.
  • Met de Woocommerce plug-in kunt u WordPress ook gebruiken voor e-commerce.
  • WordPress is super SEO-vriendelijk opgebouwd, zeker als u ook de Yoast plugin installeert.

Voorbeelden van Wordpress websites

Benieuwd hoe een WordPress website er kan uitzien? Neem dan een kijkje op reclamebureau-sluys.be